Zaštitne naočale obično su izrađene od plastičnih leća otpornih na lomljenje, kako bi zaštitile oči od letećih čestica. Iako se zaštitne naočale mogu izraditi od različitih materijala, različite otpornosti, standardi određuju da bi na najtanjim dijelovima trebale biti minimalno 1 mm široke, nezavisno o materijalu. Zaštitne naočale razlikuju se po stupnju zaštite kojeg pružaju. Na primjer, one korištene u medicini trebaju zaštititi oči od prskanja krvi, dok one koje se koriste u tvornicama imaju čvršće leće i jači okvir, sa dodatnim štitnicima na potpornim mjestima. Leće za zaštitne naočale također mogu imati korektivnu moć.

Neke zaštitne naočale su dizajnirane za korištenje preko korektivnih ili sunčanih naočala. One možda pružaju lošiju zaštitu očiju, ali njihova lakoća povećava vjerojatnost da će uopće biti korištene. Korektivne naočale sa plastičnim lećama mogu se koristiti umjesto zaštitnih u puno prilika; ovo je jedna od prednosti koju imaju pred kontaktnim lećama.

Postoje također i zaštitne naočale za zavarivače, koje izgledaju kao obavijene sunčane naočale, ali sa puno tamnijim lećama, a služe kao dodatna zaštita u situacijama kada se kaciga preko cijele glave ne može nositi zbog neprikladnosti ili neudobnosti. Često se nazivaju svjetleće naočale, jer pružaju zaštitu od bliještanja prilikom varenja.

Zaštitne naočale za radnike su dostupne sa lećama u raznim bojama kako bi omogućile vidljivost u različitim svjetlosnim uvjetima; posebno na otvorenom.

CIJENA OKVIRA ZAŠTITNIH DIOPTRIJSKIH NAOČALA 50,00 €

Naočale na slikama su modeli u koje se mogu ugraditi dioptrijske leće u željenim dioptrijama a preporuka je napraviti ili BIFOKALNE ili PROGRESIVNE ZAŠTITNE NAOČALE.

U tom slučaju svaki posao se može obavljati bez skidanja naočala, a u istom momentu pogled je bistar i čist na svim udaljenostima gledanja.